Maminbaba

Receptre írnám fel gyerek mellé a takarítórobotokat

2017. augusztus 13.

... vagy legalább egy kedvezménykupont abba a nyamvadt kórházi promoboxba!

"Milyen takarítórobot?? Újgazdag picsa...!" - mondhatod a cím alapján. Eszemben sincs más zsebében turkálni, és biztos vannak a cikk olvasói között olyanok, akiknek gondot okoz, hogy hónap végén enni adjanak a családnak. Ugyanakkor nem tudok amellett elmenni, hogy karácsonykor mégis megvesszük az 1500 centis plazmatévét, a második tabletet, meg az 5.1-es házimozirendszert (azt amúgy használja valaki??) anyagi helyzettől függetlenül, holott ugyanazt a pénzt sokkal értelmesebb, az életünket valóban megkönnyítő dolgokra is költhetnénk. És megnyugtatlak: én sem vagyok krőzus, sem geek, sem porszívóügynök, sem lottónyertes, csak egy átlagos középosztálybeli anyuka két gyerekkel, no meg persze fincsi jelzáloghitellel.

Most, hogy lenyugodtak a kedélyek, beszéljünk a legfontosabb segítőtársaimról, akik nélkül valószínűleg sokkal feszültebb lennék és lényegesen kevesebb időm jutna a gyerekeimre. A lányom születése óta, vagyis három éve születés-és névnapokra, karácsonyra (esetleg tömbösítve) olyan eszközöket kérek a Jézuskámtól, amik megkönnyítik az életet a gyerekek mellett (egy tusfürdős csomag meg úgyis akad majd a fa alatt pluszban). Így tettem szert az új játszópajtásaimra, vagy mondhatnám, a cselédeimre: egy porszívó- és egy feltörlőrobotra.

Lelövöm az elején a poént, mert úgyis ez érdekel mindenkit: a feltörlőrobot 110 ezer, a porszívó 150 ezer forintba került. Nem a legolcsóbb termékek, sőt mondhatnám prémium kategóriások, lehet sokkal olcsóbbakat is venni, de egy pillanatig sem bánom, hogy ezek mellett döntöttem. Mindig az a legdrágább tárgy, ami szar, ugye. Én meg nem akartam kockáztatni.

A porszívót tavaly novemberben hozta az előrehozott Jézuska, és azóta (tehát 10 hónapja) nem porszívóztam. Ja és igen, nem gázolok bokáig a szemétben, hanem tisztaság van. Olyankor használom, amikor otthon se vagyok. Én vígan maminbabázok, a házicselédem meg dolgozik. A múltkor említettem a kisboltban, hogy van egy ilyenem, és amikor a kasszánál állva, Samuval a hátamon azt mondtam, hogy "amúgy most éppen porszívózok a nappaliban", hirtelen minden női szem rám szegeződött a boltban. És a lényeg nem az, hogy felporszívóz helyettem, hanem hogy sokkal többször porszívózhatok, akár minden nap (én kétnaponta szoktam). Mert nem én csinálom ugyebár, akkor meg kit érdekel.

Hasonló a helyzet a feltörlőrobottal. Okos kis szerkezet ez is. Csíkmentesen, hang nélkül (de tényleg, ennek semmi hangja nincs, alvásidőben is használom) feltöröl helyettem. Komolyan, kell ennél jobb kisgyerek mellett? Hányszor szóltam rá korábban Pannira ( vagy még inkább: hányszor nem...), ha kiborított valamit, miután felmostam a követ! Persze a kiborult dolgokat most is azonnal feltakarítom egy vizes ronggyal, de utána nem mázgáljuk szét az egész lakásban, hogy aztán majd 4-5 nap múlva, amikor talán újra eljutok a felmosásig, megint fél óra múlva kiboruljon valami.

Hangsúlyozom, semmilyen anyagi érdekem nem fűződik ezekhez a tárgyakhoz (ha így lenne, akkor most egy floridai villában szürcsölgetném a koktélt, és leszarnám, hogy Ti mit kínlódtok a konyhátokban), de talán másnak is segítség lehet. Döbbenetes, hogy nem kerültek még be a köztudatba ezek a nagyszerű tárgyak. A mosogatógép most kezd alap lenni, a szárítógép is terjedőben szerencsére, remélem most ezek következnek. És ha van köztetek media marktos vagy tescos marketinges, akkor legyen kedves felvenni a karácsonyi akciós katalógusba ilyen termékeket is. Takarítórobotot minden anyukának!!!

Köszönöm, hogy elolvastad!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Ha pedig velünk szeretnéd megosztani a gondolataidat, keress az oldalsó fülben található elérhetőségeken.