Maminbaba

Csatlakozz hozzánk bármikor!

2018. január 5.

Néhány fontos infó, ha csatlakozni szeretnél hozzánk a nyári szünetünk után (2020. szeptember 14-től).


A Maminbaba - Hordozós latin fitness órák időpontja 2020 szeptember 14-től:

minden hétfőn és pénteken 10.00-tól

A Maminbaba - Hordozós Latin Fitness órák helyszíne:
Dance Universe Tánciskola
Debrecen, Domb utca 1. (belső udvaron jobbra).
A parkolás ingyenes a belső udvaron. Babakocsival érkezőknek: pár lépcsőfokot kell megtenni, a terem öltözőjében a babakocsi elhelyezhető. Ha segítség kell, szólj be nekünk!

Oktató (és admin): Kitti Fodorné Ersek
Hordozási tanácsadó: Anikó Kiss
Telefon: 06-30-4240051
Email cím: maminbaba.debrecen@gmail.com
Facebook: Maminbaba Debrecen
Gyógytornász partner: Katalin Tamás Tarsolyné


Az óra menetrendje:

A Maminbaba óra 60 perces. Ebből kb. nettó 55 perc maga a foglalkozás, és pár percre szükség van óra előtt és után a babák felkötésére, levételére, átöltözésre, szükség esetén pelenkázásra. Az órára 15 - 20 perccel korábban érdemes érkezni, hogy mindenkire időben felkerüljön a hordozó.

A Maminbaba mozgásanyagát sportszakemberek fejlesztették ki gyógytornászok bevonásával. Az órán dallamos, jó ütemű zenére mozgunk, melynek hangereje nem zavaró a babáknak. A lépéseket és gyakorlatokat az oktató mutatja, a résztvevők pedig utánozzák a lépéskombinációt. A mozdulatsor állva, eszköz nélkül végezhető, elöl és hátul hordozott babával, illetve baba nélkül egyaránt.

Az órát szakszerű bemelegítéssel kezdjük, majd a főrészben koreográfiákat táncolunk latinos zenére. Minden zeneszámnak saját koreográfiája van, ami minden alkalommal és minden Maminbaba oktatónál azonos. A foglalkozást levezetéssel és nyújtással zárjuk. Óra közben a résztvevők gondoskodnak a folyadékpótlásról.

A foglalkozás nem igényel semmilyen táncos- vagy sportmúltat, a koreográfiák könnyen követhetők. Tapasztalataink szerint az anyukák már a második órától át tudják magukat adni a mozgás örömének, hiszen a repertoár minden oktatónál állandó. (az első órán viszont még jellemzően nem találod majd a jobb kezed és a bal lábad, de melyik mozgást tudod elsőre jól és hatékonyan lekövetni?)


Árak, bérletek:

Az első óra mindenkinek ingyenes, hogy kötelezettségek nélkül kipróbálhassátok a Maminbabát.

A 60 perces Maminbaba óra ára 1600 Ft, amely tartalmazza a foglalkozást, a kölcsönhordozót és a hordozási tanácsadó díját.
Lehetőség van kedvezményes bérlet vásárlására:
- 5 alkalmas bérlet: 7500 Ft
- 10 alkalmas bérlet: 14500 Ft
A bérleteknek van elméleti lejárati ideje (5 alkalmasnál 6 hét, 10 alkalmasnál 12 hét), amit végtelenül rugalmasan kezelünk.

Hordozókölcsönzés:
Hordozóinkat a mindenkori és a régi maminbabás anyukáinknak, illetve hordozási tanácsadónk, Kiss Anikó ajánlásával a Debreceni Hordozós Klub tagjainak kérésre kölcsönadjuk. A kölcsönzés díja hordozónként 500 ft/hét, kaució nincs. Év közben két hétre lehet elvinni eszközt, hosszabb szünetekben (téli és nyári szünet) akár több időre is.Kiegészítőink (pántrágóka, Manduca Extend, övtáska) egyedi megbeszélés alapján szintén kölcsönözhetők ( értsd: pl. egy Kinder tojás fejében :) )

A Maminbaba hatása:

• erősíti az anya-gyerek kapcsolatot, segít az egymásra hangolódásban;
• az anyukák esetében csökkenti a stresszt, segít a súlyvesztésben, formálja az alakot, növeli az izomtónust, az erőnlétet és az állóképességet, fejleszti a koordinációt, boldogsághormonokat szabadít fel, és nem utolsó sorban közösségi érzést biztosít;
• a babák a hordozás során szoros kontaktust élnek át az anyával, a ringatózás hatására ellazulnak, gyakran elalszanak; ez a mozgásforma javítja a koordinációjukat, a mozgáskészséget, a ritmusérzéket, segít megelőzni az ún. disz-es tanulási zavarokat, és egyéb fejlődési problémákat (pl. hiperaktivitás, figyelemzavar, érzelmi vagy kötődési zavar).


Hordozás:
Fontosnak tartjuk az anatómiailag megfelelő hordozás népszerűsítését. A Maminbaba órán csak megfelelő hordozót használunk, helyes testtartásban. 5-6 kilogrammos gyermek esetén az anya gerincének védelme érdekében a háton hordozást javasoljuk. A babákat egészségügyi és lélektani okokból nem hordozzuk kifelé fordítva.

Az órán díjmentesen kölcsön hordozót biztosítunk, ezzel is segítséget nyújtva a hordozóvásárlás előtt álló anyukáknak. A kölcsönzéshez jelentkezés szükséges a foglalkozás előtti este 20 óráig a maminbaba.debrecen@gmail.com címen vagy a facebookon, a baba súlyával és hosszával. A hordozók felhelyezésében hordozási tanácsadó segíti az anyukákat. Ő figyeli óra közben a kötéseket, és óra végén segít levenni a babákat.


Kizáró és kockázati tényezők:
Maminbaba órán a gyermekágyi időszakot követően, szülés után 6 héttel lehet részt venni (császármetszés esetén 3 hónap javasolt). Egészséges várandósok hordozott baba nélkül vehetnek részt a foglalkozásokon.

Inkontinencia problémák esetén a Maminbaba edzések megkezdése előtt a medencefenék izmait meg kell erősíteni - a gyakorlatok külön intim torna képzés során sajátíthatók el-, addig az órák látogatása nem javasolt.

Maminbaba órán beteg anyuka és beteg gyermek (a kisebb megfázástól kezdve a lázon át a tüdőgyulladásig bezárólag) nem vehet részt. Kisbabákról van szó, és senki nem örül, ha a gyereke közelében beteg van, ezért ebben legyünk egymásra tekintettel.
A Maminbaba óra résztvevőinek egészségügyi nyilatkozatot kell aláírniuk, amely szerint saját felelősségükre vesznek részt a foglalkozáson.

Kizáró tényezők: súlyos szív- vagy tüdőbetegség; légzési elégtelenséget okozó tüdőbetegség; súlyos hipertónia; visszérgyulladás; elmúlt fél évben bekövetkezett embólia; kezeletlen anyagcsere betegségek.

Várandósok esetén kizáró tényezők: méhnyak elégtelenség; többes terhesség (3 vagy 4); méhlepény rendellenességei a 25-28. hét után; fenyegető koraszülés; korai fájások; korai burokrepedés; praeclampsia.

Orvosi vélemény szükséges az alábbi esetekben: szívpanaszok; szívritmuszavar; korábban kimutatott szívbetegség, mellyel a sportolást engedélyezték; krónikus légzőszervi betegségek; súlyos vérszegénység; mozgásszervi betegségek, melyek a mozgást akadályozzák (boka, térd, gerinc, váll fájdalma).


Ruha, kellékek:
Anyukák és babák egyaránt lenge, kényelmes öltözékben vegyenek részt a Maminbaba órán. Ez azt jelenti, hogy a babán is ugyanannyi ruha legyen, mint az anyukán. Mindketten meg fogtok izzadni, így kell készülni.

Az anyukának szüksége lesz:
• tiszta talpú edzőcipőre
• váltáspólóra
• sportnadrágra
• sportmelltartóra, ha van
• hordozóra (ha van saját)
• hajgumira, hajcsatra (hosszú hajat kontyba vagy oldalra fonva viselünk, hogy a hordozott gyermeket ne zavarja)
• 1 l vízre

A babának szüksége lesz:
• 1 textilpelenkára az anyuka és a baba közé, hogy ne izzadjatok össze
• váltás ruhára (alsó és fölső egyaránt, mert általában átnedvesednek)
• a lábát is takarja ruha, pl. harisnya vagy lábszárvédő (különben zavarhatja a hordozó)
• a szokásos „túlélő felszerelésre" (játék, cumi, bébiétel stb.)

A Maminbaba Debrecen órák csatlakoztak a debreceni "Szoptatásbarát hely" kezdeményezéshez, úgyhogy emiatt nem kell aggódnotok.


A babákról:
A Maminbaba órán minden résztvevő a saját gyermekére figyel. A bemelegítés és a koreográfiák alatt kisbaba nem tartózkodhat a tánctéren (a levezetésnél már igen, de akkor is anyuka vigyázó felügyelete mellett).


Fényképek, videók:
Az ingyenes bemutató órákon felvételek készülnek az anyukákról. Ezeket a fotókat és videókat kizárólag a Maminbaba nyilvános Facebook-felületén jelentetjük meg. Amennyiben valamelyik résztvevő nem szeretne a fotókon szerepelni, azt előzetes figyelemfelhíváskor jeleznie kell, és a kérésre minden esetben tekintettel leszünk.


Várunk szeretettel minden mozogni vágyó kismamát és anyukát foglalkozásainkra!


Hordozóparkunkat támogatja:
- mamami.hu
- Lujzus wraps, slings, carriers and accessories
- Maraya

- Ringa

Kapcsolódó galéria